Kranio Sakral Terapi til nyfødte og babyer (0-2 år)

Kranio Sakral Terapi til babyer og nyfødte

Har din baby problemer i den første tid?

Min påstand er, at i langt de fleste tilfælde kan Kranio Sakral Terapi efter meget få behandlinger afhjælpe problemet. Det afhænger lidt af barnet og hvad der er galt – alle babyer reagerer forskelligt på behandlingen.
Karen Pedersen, Helse Universet

Du kender som forældre nok situationen hvor det i den første tid af og til kan være lidt anstrengende, at have en nyfødt baby! Det kan f.eks. være fordi din baby har luft i maven eller kolik som fører til mavekneb.

Det kan også være at din nyfødte af mange årsager har problemer med at sove igennem om natten. Din baby vil ikke sove og I bliver ofte vækket om natten. Andre typiske ting er at det tager (for) lang tid at få ro på om aftenen op til sengetid.

Mange nyfødte har også problemer med spændt mave/ryg og sutteproblemer. Alt sammen ting som man som forældre nok på et eller andet tidspunkt er stødt på.

Få hjælp til nattesøvnen!

Hvis du læser med her så har du sikkert oplevet ovenstående eller andre ting som ikke lige lægger op til den perfekte familieidyl 😉 Problemet for nogle nyfødte og babyer er at udfordringerne ikke rigtig går væk “af sig selv“, og det kan bl.a. gå ud over nattesøvnen.

En undersøgelse fra 1986 viste, at 88% af nyfødte børn udsættes for skader i lettere eller sværere grad under fødslen. Uanset om det er 70, 80 eller 88% er der en god grund til at mange forældre har udfordringer i den første tid.

Hvad er Kranio sakral terapi til babyer og nyfødte?

Kranio Sakral Terapi er en særdeles blid og rolig form for terapi, der kan have en god indvirkning på alle kroppens funktioner.

Ved brugen af Kranio Sakral Terapi til babyer og nyfødte arbejder jeg med: knogler, muskler, organer, membraner og bindevæv.

Alle sammen dele af Kranio Sakral systemet. Gennem disse kan jeg påvirke og forbedre nyfødte og babyers hormon-, immun-, og nervesystem.

OBS: Det er aldrig for sent at gribe ind! Men jo før barnet kommer i behandling desto lettere er det at løsne op. Og jo kortere tid vil barnet lide og undgå psykisk skade ved at være et “problembarn”.

Vi har siden behandlingen oplevet en mere rolig og tilpas dreng. Han har ikke på samme måde som tidligere virket til at have ondt og finder nemmere ro til søvn, specielt i løbet af dagen. Skrigeturene har været helt væk i den uge der er gået ;-)

Josephine Hedegaard

Sådan foregår en Kranio sakral terapi behandling

Helse Universet har til huse i dejlige hyggelige lokaler centralt i Silkeborg, og jeg bestræber mig på at der en god atmosfære før, under og efter behandlingen. Har i spørgsmål til Kranio Sakral Terapi og hvordan behandlingen af nyfødte og babyer foregår må i meget gerne kontakte mig via kontaktsiden – ring, skriv eller sms.

En behandling tager typisk 20 minutter pr. gang da en baby ikke kan klare mere end dette. Behandlingen foregår på babyens præmisser, og jeg kan mærke at nu er babyen “mæt”. Der er sat ekstra tid af så der f.eks. er tid til at amme eller der er andre ting der skal ordnes!

På kontaktsiden finder i også telefonnummer og mailadresse. I kan også vælge at booke en tid hvilket gøres i online bookingen.

Nyfødte og babyer er modtagelige over for Kranio sakral terapi

Kranio Sakral Terapi kan med fordel hjælpe nyfødte, babyer og børn. Børn er normalt meget modtagelige over for Kranio Sakral Terapi, og det kan benyttes allerede få timer efter fødslen, og viser hos babyer oftest et resultat efter få behandlinger.

Nogle af de ting jeg behandler babyer med Kranio Sakral Terapi i Helse Universet kan du se herunder. Det er alt sammen ting som jeg er stødt på i min klinik og har hjulpet med at “kurere”.

 • Græder meget og er urolig
 • Uro og søvnproblemer
 • Kolik, maveproblemer eller andre mavesymptomer
 • Spændt mave, nakke og ryg
 • Gylpeproblemer
 • Fladt eller skævt baghoved
 • Hoved er skævt eller trækker til ene side
 • Skævheder i kraniet, nakke, rygsøjle eller hofter
 • Baby er taget med sugekop/tang/kejsersnit/stjernekikkert

Jeg hjælper en del babyer i  min klinik i løbet af en uge så jeg har stor erfaring med hvilke ting der virker for den enkelte baby. Alle er jo unikke 😉

I mange tilfælde kan Kranio Sakral Terapi hjælpe nyfødte og babyer allerede efter få behandlinger.

Nyfødte og babyer kan ofte have stor glæde af Kranio Sakral Terapi, da fødselsskader og andre forhold efter fødslen kan præge en baby og dets helbred.

Skal dit barn f.eks. sove igennem om natten kan få behandlinger med Kranio Sakral Terapi være en god løsning.

Hjælp mod kolik og ondt i maven hos babyer

Forældre henvender sig ofte for at få hjælp til deres babyer, som græder og de ikke føler de kan hjælpe dem. Forældrene har prøvet det meste, men hverken søvn, mad eller kontakt ser ud til at hjælpe.

Nogle gange har barnet svært ved at komme af med afføring, andre gange ser det blot ud til at de har ondt i maven efter f.eks. at have spist. Har dit barn kolik eller ondt i maven er der gode chancer for at Kranio Sakral Terapi kan hjælpe.

Efter min datter på 3 måneder, havde haft maveproblemer siden fødslen, kom vi til behandling hos Helse Universet og det er virkelig det bedste vi har kunne gøre. Siden første behandling har min datter ikke maveproblemer mere og hun er trappet ud af daglig medicin, så en kæmpe tak for en blid og professionel behandling af vores datter.

Kathrine Bønding Linde Sørensen

Kranio Sakral Terapi til Babyer og Nyfødte: 10 Vigtige Sundhedsfordele

 1. Forbedret Søvnkvalitet: Kranio sakral terapi kan hjælpe nyfødte med at sove bedre ved at lindre ubehag og forbedre søvnvaner.
 2. Lindring af Kolik: Terapien har vist sig at reducere koliksymptomer hos babyer, inklusive overdreven gråd og ubehag.
 3. Fordøjelseslindring: Spændinger i mave- og tarmområdet kan forbedres med terapien, hvilket hjælper med fordøjelsesproblemer.
 4. Smertelindring: Nyfødte oplever ofte smerter og ubehag, og kranio sakral terapi kan lindre disse symptomer.
 5. Korrektion af Hovedform og Skævheder: Terapien kan bidrage til at korrigere hovedets form og reducere skævheder, der kan opstå under fødslen.
 6. Nakkespændinger: Nyfødte med nakkespændinger kan få lindring gennem terapien.
 7. Forbedring af Amme- og Sugeevne: Terapien kan forbedre muskel- og kæbebevægelser, hvilket letter suge- og ammeprocessen.
 8. Ørepine og Åndedrætslindring: Terapien kan hjælpe med at lindre ørepine og forbedre åndedrætsfunktionen.
 9. Lindring af Uro og Spændinger: Nyfødte, der er urolige eller oplever kropsspændinger, kan finde lindring gennem terapien.
 10. Generel Velvære og Afslapning: Kranio sakral terapi fremmer en forbedring af babyens generelle velvære ved at reducere stress og fremme afslapning.

Min baggrund som Kranio Sakral Terapeut

Jeg arbejder hver dag med Kranio Sakral Terapi og mine kunder er både babyer, større børn og voksne.  Jeg har en del babyer hver uge som jeg hjælper til at de og deres forældre kan få en bedre hverdag. Jeg er certificeret inden for området og har bl.a. nedenstående uddannelser og kurser.

Udover min uddannelse sørger jeg løbende for at holde mig opdateret på nye trends inden for området. Mange af mine “kunder” er babyer og børn som har taget mor eller far med!

 • Uddannelse til Kranio Sakral terapeut hos Stanley Rosenberg Instituttet
 • Eksamineret Kranio Sakral terapeut – 2015
 • Registreret Alternativ Behandler (RAB) – 2019

Jeg er bredt uddannet også indenfor andre områder, og du kan læse mere på siden med uddannelse og kurser.

Mere info om Kranio Sakral Terapi til nyfødte og babyer

Artikel i Vores Silkeborg om Helse Universet

Den 24/11 2020 var der et interview med mig i Vores Silkeborg som man kan læse mere om på denne side https://vores-silkeborg.dk/a/karen-giver-ro-til-nybagte-familier. Nedenstående er uddrag fra artiklen, og jeg synes det beskriver meget godt hvad jeg står for med hensyn til Kranio Sakral Terapi til babyer.

Jeg har rigtig mange babyer i min klinik og synes, at det er så dejligt at hjælpe både dem og forældrene. Jeg ved godt, hvor hårdt det er, når de ikke vil sove. At blive født kan være en ret voldsom begivenhed, og de kan ikke falde til ro, hvis de har ondt et sted.
Det er egentlig små justeringer og rettelser samt at lave lidt teknikker ved maven for at få ro på den. De vigtige nerver til maven kan ofte være spændt, så babyen har ondt.
Det er fantastisk med babyerne i klinikken - og at kunne hjælpe dem. Der kommer mere ro over familierne. Det tager nemlig lidt af glæden og hyggen ved at få en baby, hvis baby udelukkende er ked af det. Det er skønt at høre, når folk melder tilbage, at terapien har hjulpet.

Bog om børn og Kranio Sakral Terapi “Hjælp dit barn”

Bogen Hjælp dit barn af Trine Rosenberg er en bog om børn og Kranio Sakral Terapi. Den kan købes på nettet, søg på Google for at se de aktuelle tilbud.

– en bog om Kranio-Sakral Terapi

De små personligheder, børn, der måske ikke er helt som de andre, bliver ofte voldsomt misforstået.

Ofte bliver de behandlet, som om de med vilje har gjort noget galt. Mange bliver skældt ud fra morgen til aften.

Men de kan ikke gøre for det!

De kan ikke gøre for, at der er gået noget galt inden i deres krop, der medfører, at de bliver urolige og u koncentrerede, således at de har svært ved at indlære og ikke kan sidde stille.

Der kan i de fleste tilfælde gøres noget ved det. Måske ikke altid 100 procent, men nok til at de kan få en god barndom og et godt voksenliv.

Spørgsmål om Kranio Sakral Terapi til nyfødte babyer (0-2 år)

Hjælper Kranio Sakral terapi mod Kolik og ondt i maven hos babyer?

Nogle gange har barnet svært ved at komme af med afføring, andre gange ser det blot ud til at de har ondt i maven efter f.eks. at have spist. Har dit barn kolik eller ondt i maven er der gode chancer for at Kranio Sakral Terapi kan hjælpe.

Hvor lang tid tager en Kranio Sakral Terapi behandling til babyer?

Behandlingstiden er meget individuel og barnet skal nok sige fra når det er nok! Normalt tager det ca. 20 minutter, og der er sat ekstra tid af så der f.eks. er tid til at amme eller der er andre ting der skal ordnes!

Hvordan foregår en Kranio sakral terapi behandling?

Helse Universet har til huse i dejlige hyggelige lokaler centralt i Silkeborg, og jeg bestræber mig på at der en god atmosfære før, under og efter behandlingen. Kranio Sakral Terapi er en særdeles blid og rolig form for terapi, der har en god indvirkning på alle kroppens funktioner.

Hjælper Kranio Sakral Terapi babyer?

I langt de fleste tilfælde kan Kranio Sakral Terapi efter meget få behandlinger afhjælpe problemet. Det afhænger lidt af barnet og hvad der er galt - alle babyer reagerer forskelligt på behandlingen.

Hvad koster en Kranio sakral terapi behandling til babyer og nyfødte?

Ring på 28 30 22 48 eller book en tid online hvis i skal have hjælp til at din baby skal blive glad igen! Du kan også benytte kontaktsiden hvor der er yderligere information. Er det presserende så send en sms eller ring så prøver vi at finde en tid.

 

Adresse

Helse Universet
Bøgildhøjen 52
8600 Silkeborg
CVR-nr: 36096470

Kontakt

Karen Pedersen
Telefon: 28 30 22 48
karen@helseuniverset.dk

Kontaktformular

Åbningstider

Helse Universet har åbent efter aftale. Gå til booking siden for at se aktuelle tider. Du er også velkommen til at ringe eller skrive da der kan være enkelte ledige tider.