Kranio Sakral Terapi mod Hovedpine

Hovedpine og Kranio Sakral Terapi

Jeg kan hjælpe med din hovedpine

Hovedpine som skyldes spændinger er den mest almindelige hovedpine. 70 procent af befolkningen oplever på et tidspunkt i deres liv at have hovedpine eller spændingshovedpine. Hovedpine kan f.eks. skyldes forkert arbejdsstilling, dårlig søvn eller ensidig belastning men mange gange er det ikke nemt at finde den egentlige årsag til hovedpinen.

Jeg kan hjælpe med behandling af mange former for hovedpine. Herunder kan du se et lille udpluk af de mange årsager jeg er stødt på i min klinik.

 • Spændingshovedpine
 • Hovedpine på grund af ondt i nakken
 • Spændinger i skuldre og nakke
 • Hovedpine bag øjnene
 • Hovedpine i baghovedet
 • Hovedpine i panden
 • Hovedpine på grund af stress
 • Hovedpine på grund af skævheder i kroppen
 • Hovedpine på grund af gamle skader (knæ, ankel osv.)

Alle der kommer i min klinik med hovedpine har det af forskellige årsager og er forskellige som mennesker, og jeg kan derfor ikke love at alle bliver deres hovedpine kvit. Men jeg har hjulpet rigtig mange med deres hovedpine gennem årene, og der er meget få tilfælde hvor det ikke har hjulpet.

Hvorfor er Kranio Sakral Terapi godt mod hovedpine?

Kranio Sakral Terapi er en blid og rolig behandlingsform, der får kroppen og hovedet til at slappe af og er derfor en oplagt behandlingsform mod hovedpine.

Hvis du har hovedpine eller spændingshovedpine, så er det min erfaring at det ofte kan afhjælpes med 2-5 behandlinger. Hvis der er andre større smerter og komplikationer udover hovedpinen, kan det kræve flere behandlinger. Skal der flere behandlinger til vil det som udgangspunkt kræve at der er sket en forbedring/forandring i løbet af de første behandlinger.

Hvordan foregår et behandlingsforløb?

Der kan gøres rigtig meget for at lindre hovedpine og i bedste fald få den til at forsvinde helt. Det er vigtigt, at få klarlagt din hovedpine og årsagerne dertil så godt som muligt før vi starter en behandling. En afklaring er vigtig for at du får den bedste og mest effektive behandling for din hovedpine. Nogle af de ting vi typisk snakker om er:

 • På hvilket tidspunkt dukker hovedpinen op (sidst på dagen så det ofte spændingshovedpine)?
 • Hvad laver du når hovedpinen opstår?
 • Kommer hovedpinen med samme intensitet hver gang?
 • Hvor sidder hovedpinen?
 • Hvor længe har du døjet med hovedpine?
 • Hvor ofte har du hovedpine?

Behandlingen foregår på min klinik Helse Universet som er beliggende centralt i Silkeborg. Se mere info på Kontaktsiden.

Jeg har stillesiddende arbejde foran computer, og døjer ofte med spændings hovedpine og ondt i ryggen. Det får Karen hjulpet mig med og mine hovedpiner er mindsket.

Jeg kan slet ikke undvære mine massager hos Karen hver 14. dag – hun er fantastisk

Jannie Poulsen

Jeg sidder på kontor og har stillesiddende arbejde foran PC. Jeg har igennem flere år døjet med stivhed i nakken og hovedpine.

Heldigvis har jeg igennem de sidste par år regelmæssigt fået massage af Karen, som har fået styr på min spændings hovedpine. Jeg her fået det markant bedre efter Karen er “kommet ind i mit liv”.

Charlotte Egholm

Spændingshovedpine

Spændingshovedpine er den mest almindelige årsag til at man har ondt i hovedet. Du kan selv være med til at forebygge spændingshovedpine, og jeg har lagt links til forskellige øvelser nederst på siden. Et længerevarende dagligt forbrug af smertestillende medicin giver i sig selv hovedpine.

Mange med spændingshovedpine fortæller, at de får hovedpine af bestemte ting eller situationer. Det kan være stressende situationer eller belastning af nakke og skulder musklerne, f.eks. ved meget ensidigt arbejde. Dette kan f.eks. være akkordarbejde på en fabrik eller dårlig arbejdsstilling ved en PC. Andre forklaringer på spændingshovedpine kan være dårligt syn, som gør at man spænder og overkompenserer.

Ovenstående kan betyde, at der spændes i musklerne i nakke, skuldre og ansigt. Derved opstår der en overbelastning af musklerne, der opleves som hovedpine. Heraf navnet spændingshovedpine. Du kan selv prøve at finde ud af, hvad det er, der udløser din spændingshovedpine.

Optræder hovedpinen altid på arbejdspladsen og aldrig når du har ferie, kunne det være din arbejdsstilling, der er forklaringen. Optræder hovedpinen i forbindelse med læsning, bør du få undersøgt dit syn. Alt dette afklarer vi i starten af et behandlingsforløb.

Øvelser mod spændingshovedpine

Der er en del ting man kan selv kan gøre for at mindske hovedpinen pga. spændinger. Herunder er et lille udpluk af de hjemmesider jeg synes giver en god oversigt over øvelser.

Er det meget specifikke muskler der trænger til styrke vil jeg altid anbefale at man tager kontakt til en Fysioterapeut som kan lave et træningsprogram.

Ring på 28 30 22 48 eller book en tid online til behandling af din hovedpine. Du kan også benytte kontaktsiden hvor der er yderligere information. HUSK at hvis du skal have flere behandlinger så tilbyder jeg klippekort og den 6 behandling er dermed halv pris!

 

Adresse

Helse Universet
Drewsensvej 62B st.tv.
8600 Silkeborg
CVR-nr: 36096470

Helse Universet har klinik centralt i Silkeborg.

Kontakt

Karen Pedersen
Telefon: 28 30 22 48
E-mail: karen@helseuniverset.dk

Kontaktformular

Åbningstider

Helse Universet har åbent efter aftale. Gå til booking siden for at se aktuelle tider. Du er også velkommen til at ringe eller skrive da der kan være enkelte ledige tider.

Google anmeldelser

Lis Vejlgaard
Lis Vejlgaard
08:11 13 Jan 20
Jeg er blevet behandlet hos Karen i et år, hvor jeg har fået massage mod min dårlige ryg, som skyldes... knogleskørhed. Jeg kan nu føre et helt almindeligt liv, hvor mine smerter er meget reduceret. Derudover har jeg fået Kranio Sakral Terapi mod mit lave stofskifte, og det har hjulpet mig meget, da jeg har haft problemer med at kunne tåle min medicin. Jeg kan kun anbefale Helse Universet.læs mere
Se alle anmeldelser