Kranio Sakral Terapi mod Hovedpine

Kranio Sakral Terapi mod Hovedpine

Kranio Sakral Terapi hjælper mod din hovedpine / spændingshovedpine

Hovedpine som skyldes spændinger er den mest almindelige hovedpine. 70 procent af befolkningen oplever på et tidspunkt i deres liv at have hovedpine eller spændingshovedpine.

Hovedpine kan f.eks. skyldes forkert arbejdsstilling, dårlig søvn eller ensidig belastning, men mange gange er det ikke nemt at finde den egentlige årsag til hovedpinen.

Uanset årsagen så kan jeg kan hjælpe med behandling af mange former for hovedpine med Kranio Sakral Terapi som er en blid og rolig behandlingsform. Herunder kan du se et lille udpluk af de mange årsager jeg er stødt på i min klinik.

 • Spændingshovedpine
 • Hovedpine på grund af ondt i nakken
 • Spændinger i skuldre og nakke
 • Hovedpine bag øjnene
 • Hovedpine i baghovedet
 • Hovedpine i panden
 • Hovedpine på grund af stress
 • Hovedpine på grund af skævheder i kroppen
 • Hovedpine på grund af gamle skader (knæ, ankel osv.)

Alle der kommer i min klinik med hovedpine har det af forskellige årsager og er forskellige som mennesker, og jeg kan derfor ikke love at alle bliver deres hovedpine kvit.

Men jeg har hjulpet rigtig mange med deres hovedpine gennem årene, og der er meget få tilfælde hvor det ikke har hjulpet.

Spørgsmål fra folk med hovedpine

Nogle af de konkrete ting jeg har hjulpet folk med og de(t) spørgsmål som de har spurgt mig om jeg kan hjælpe med er lister herunder. Hvis du kan se dig i noget af nedenstående så giv mig et kald eller book en tid online.

 • Kvalme utilpas hovedpine
 • Vågner med hovedpine om natten
 • Hovedpine under graviditet – kan du hjælpe?
 • Spændingshovedpine nakke
 • Kvalme svimmelhed hovedpine træthed
 • Tidshorisont spændingshovedpine – hvor lang tid varer det, kan det afhjælpes?
 • Hvordan kan jeg stoppe min hovedpine?
 • Kraftig hovedpine
 • Jeg har hovedpine hver dag
 • Behandling mod hovedpine – hvad hjælper mod det?
 • Hvordan kommer man af med hovedpine
 • Spændingshovedpine massage eller Kranio Sakral Terapi?

Hvorfor er Kranio Sakral Terapi godt mod hovedpine?

Kranio Sakral Terapi er en blid og rolig behandlingsform, der får kroppen og hovedet til at slappe af og er derfor en oplagt behandlingsform mod hovedpine.

Hvis du har hovedpine eller spændingshovedpine, så er det min erfaring at det ofte kan afhjælpes med 2-5 behandlinger. Hvis der er andre større smerter og komplikationer udover hovedpinen, kan det kræve flere behandlinger.

Skal der flere behandlinger til vil det som udgangspunkt kræve at der er sket en forbedring/forandring i løbet af de første behandlinger.

Kranio Sakral mod hovedpineKranio Sakral mod hovedpine hos Helse UniversetKranio Sakral Terapi - en blid behandling
Kranio Sakral mod hovedpine
Kranio Sakral mod hovedpine hos Helse Universet
Kranio Sakral Terapi - en blid behandling

Hvordan foregår et behandlingsforløb?

Der kan gøres rigtig meget for at lindre hovedpine og i bedste fald få den til at forsvinde helt. Det er vigtigt, at få klarlagt din hovedpine og årsagerne dertil så godt som muligt før vi starter en behandling.

En afklaring er vigtig for at du får den bedste og mest effektive behandling for din hovedpine. Nogle af de ting vi typisk snakker om er:

 • På hvilket tidspunkt dukker hovedpinen op (sidst på dagen er det ofte spændingshovedpine)?
 • Hvad laver du når hovedpinen opstår?
 • Kommer hovedpinen med samme intensitet hver gang?
 • Hvor sidder hovedpinen?
 • Hvor længe har du døjet med hovedpine?
 • Hvor ofte har du hovedpine?

Behandlingen foregår på min klinik Helse Universet som er beliggende centralt i Silkeborg. Se mere info på Kontaktsiden.

Jeg har stillesiddende arbejde foran computer, og døjer ofte med spændings hovedpine og ondt i ryggen. Det får Karen hjulpet mig med og mine hovedpiner er mindsket.

Jeg kan slet ikke undvære mine massager hos Karen hver 14. dag – hun er fantastisk

Jannie Poulsen

Jeg sidder på kontor og har stillesiddende arbejde foran PC. Jeg har igennem flere år døjet med stivhed i nakken og hovedpine.

Heldigvis har jeg igennem de sidste par år regelmæssigt fået massage af Karen, som har fået styr på min spændings hovedpine. Jeg her fået det markant bedre efter Karen er “kommet ind i mit liv”.

Charlotte Egholm

Spændingshovedpine

Spændingshovedpine er den mest almindelige årsag til at man har ondt i hovedet. Du kan selv være med til at forebygge spændingshovedpine, og jeg har lagt links til forskellige øvelser nederst på siden. Et længerevarende dagligt forbrug af smertestillende medicin giver i sig selv hovedpine.

Mange med spændingshovedpine fortæller, at de får hovedpine af bestemte ting eller situationer. Det kan være stressende situationer eller belastning af nakke og skulder musklerne, f.eks. ved meget ensidigt arbejde.

Dette kan f.eks. være akkordarbejde på en fabrik eller dårlig arbejdsstilling ved en PC. Andre forklaringer på spændingshovedpine kan være dårligt syn, som gør at man spænder og overkompenserer.

Ovenstående kan betyde, at der spændes i musklerne i nakke, skuldre og ansigt. Derved opstår der en overbelastning af musklerne, der opleves som hovedpine. Heraf navnet spændingshovedpine. Du kan selv prøve at finde ud af, hvad det er, der udløser din spændingshovedpine.

Optræder hovedpinen altid på arbejdspladsen og aldrig når du har ferie, kunne det være din arbejdsstilling, der er forklaringen. Optræder hovedpinen i forbindelse med læsning, bør du få undersøgt dit syn. Alt dette afklarer vi i starten af et behandlingsforløb.

Uanset hvad der er årsagen til spændingshovedpinen så kan Kranio Sakral Terapi være med til enten at lindre symptomerne eller få hovedpinen til at forsvinde helt.

Øvelser mod spændingshovedpine

Der er en del ting man kan selv kan gøre for at mindske hovedpinen pga. spændinger. Herunder er et lille udpluk af de hjemmesider jeg synes giver en god oversigt over øvelser.

Er det meget specifikke muskler der trænger til styrke vil jeg altid anbefale at man tager kontakt til en Fysioterapeut som kan lave et træningsprogram.

Jeg vil gerne ringes op!

Der er mange spørgsmål omkring Kranio Sakral Terapi, og hvordan den kan hjælpe mod din hovedpine. Du er velkommen til at udfylde nedenstående formular så vil jeg kontakte dig hurtigst muligt. Vi kan så sammen finde ud af hvad de er bedst for dig og du kan stille de uafklarede spørgsmål som du evt. sidder med.

Skriv gerne lidt om dig selv og hvornår det eventuelt er bedst at ringe, så vil jeg forsøge at få det passet ind.

  Navn (skal udfyldes)

  Telefon (skal udfyldes)

  Din meddelelse

   

  Ring på 28 30 22 48 eller book en tid online til behandling af din hovedpine. Du kan også benytte kontaktsiden hvor der er yderligere information.

   

  Adresse

  Helse Universet
  Bøgildhøjen 52
  8600 Silkeborg
  CVR-nr: 36096470

  Kontakt

  Karen Pedersen
  Telefon: 28 30 22 48
  karen@helseuniverset.dk

  Kontaktformular

  Åbningstider

  Helse Universet har åbent efter aftale. Gå til booking siden for at se aktuelle tider. Du er også velkommen til at ringe eller skrive da der kan være enkelte ledige tider.